Ontslag

het-nederlandse-ontslagrecht

Soms zien werkgever en werknemer het einde van een contract voor bepaalde tijd naderen en weten beide partijen dat er geen vervolg komt. Maar ook kan het ontslag onverwacht zijn en ingrijpende gevolgen met zich meebrengen. In ieder geval voor de werknemer, soms ook voor de werkgever.

Het Nederlandse ontslagrecht is complex. In 2015 is het ontslagrecht ingrijpend gewijzigd maar het is er helaas niet eenvoudiger op geworden. Met de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans zijn in 2020 nog weer verdere aanpassingen en verfijningen doorgevoerd. Via deze link vindt u een overzicht van het ontslagrecht zoals dat geldt vanaf 1 januari 2020.

In ontslagsituaties loopt de spanning vaak hoog op en wilt u snel advies. Wij staan u graag bij met advies of in een procedure bij de rechter. Onderhandelingen bieden vaak een snellere en betere oplossing van een conflict – ook daarin staan wij u graag bij.

Wij nodigen u uit contact op te nemen via ons online contactformulier. Of belt u ons rechtstreeks op telefoonnummer 020 – 68 98 123 voor een vrijblijvend telefoongesprek. Dan bespreken we de aanpak met u.