Blog

Mark Rutte revisits 30% tax ruling for expats

In the spring of 2018 the Dutch government announced that, in 2019, the maximum period of 8 years during which the Dutch 30% tax ruling may apply would be reduced to 5 years. Anger rose in the expat community – understandably. Today the Dutch Prime Minister came with a snippet of good news softening the blow.

Verder lezen “Mark Rutte revisits 30% tax ruling for expats”

Kennismigranten in Nederland

ARBEIDSRECHT

Jaarlijks komen er tussen de 5.000 en 7.000 kennismigranten naar Nederland. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie. Sinds oktober 2004 kent Nederland een speciale kennismigrantenregeling. Wat zijn de arbeidsrechtelijke regels omtrent kennismigranten?

Verder lezen “Kennismigranten in Nederland”

Opzegging arbeidsovereenkomst met toestemming van het UWV

ARBEIDSRECHT

De werkgever is verplicht het UWV om toestemming voor opzegging te vragen indien het gaat om (a) het vervallen van arbeidsplaatsen als gevolg van bedrijfseconomische omstandigheden, of (b) in geval van langdurige ziekte van de werknemer. Opzegging zonder toestemming van het UWV is nietig.

Verder lezen “Opzegging arbeidsovereenkomst met toestemming van het UWV”

Ontslag op staande voet, wegens ‘dringende reden’

ARBEIDSRECHT

Voor zowel werkgever als werknemer geldt dat zij de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang kunnen beëindigen indien sprake is van een ‘dringende reden’. De reden(en) voor beëindiging moet(en) gelijktijdig met het ontslag worden meegedeeld.

Verder lezen “Ontslag op staande voet, wegens ‘dringende reden’”